Tijd is kostbaar. Maar wat is kostbaar?
Voor mij betekent kostbaar; waardevol.  Je hebt er altijd TE WEINIG van. Tijd kan je maar één keer spenderen. Vroeger was tijd er gewoon. Die tijd gaf een bepaalde grens aan. Zo laat ga je naar school of je werk, zo laat ben je terug, op die datum is een deadline enz. De drukte binnen de organisatie van mijn bedrijf zorgde ervoor dat er te weinig minuten in een uur zaten en te weinig uren in een dag. Langzaam werd ik een slaaf van de tijd.

Tijdsdruk beperkte mijn waardevolle (keuze)vrijheid, wat juist zorgde voor autonomie. De kracht die ervoor zorgde dat ik mijzelf kon blijven. Na de verkoop van mijn bedrijf, besloot ik een jaar thuis te blijven, ruimte voor mijzelf, mijn dochter en pasgeboren zoon. Een jaar om mijn zoektocht voort te zetten naar een nieuwe zingeving/opleiding/beroep.

Langzaam werd ik een slaaf van de tijd

Ook tijdens dit bezinningsjaar voel ik een bepaalde tijdsdruk, want op 35 jarige leeftijd een carrière switch… Wellicht een 4 jarige opleiding en daarna een master van 2 jaar…  al deze waardevolle tijd voor een andere titel. Een bedrijf 12 jaar runnen, evenementen organiseren en daarnaast honderden kinderen gecoacht op lichamelijk en mentaal vlak. Werkervaring genoeg, helaas is dit vaak niet voldoende. De tijd dringt om een  keuze te maken…

De fascinatie voor de ontwikkeling van de mens, vooral in de eerste 6 levensjaren, werd groter en groter.  Toen ik 5 jaar geleden voor het eerst las dat het babybrein ‘zelf’ verbindingen maakt waardoor een baby ineens van het ene op het andere moment iets kan. Daar was ik zó van onder de indruk dat ik er meer over wilde weten. Ik had tenslotte een levend voorbeeld in huis. Mijn dochter sprong van de ene verbinding naar de andere verbinding en ontwikkelde zich rap. Wij dachten dat dit vooral te maken had met het aanbieden van mogelijkheden als ouder; het voorleven. We deden voor, lieten haar zelf ontdekken, zelf eten. Haar grove en fijne motoriek, inzicht en zelfvertrouwen groeiden.

De tijd dringt om een waardevolle keuze te maken…

Mijn twijfel tussen ecologische pedagogiek en (kinder)psychologie ontstond. In de afgelopen 3 jaar bleef ik informatie rondom de ontwikkelingen van het jonge kind verslinden, waardoor ik uiteindelijk toch de stap durfde te zetten; ontwikkelingspsychologie.

Zo gezegd zo gedaan…  Na het afronden hiervan, snakte ik naar een nieuwe uitdaging. Mijn interesse was verplaatst naar het brein; creativiteit, oordelen, kracht van taal,  zelfvertrouwen, overtuigingen, anders denken, anders voelen, beelddenken, mindset, motivatie, wat gebeurt daar bovenin allemaal?!

Blijkt er gewoon een opleiding te zijn ‘Talentbegeleider voor het cognitief getalenteerde kind’ waar al deze onderwerpen aan bod komen. Zo krijgt mijn waardevolle tijd nu ook een plekje bij NOVILO.

Ik heb er zin in! 🙂

Liefs,
Jelske

Zolukkie_jelske_mandala

 

 

Ook leuk:
Hoe simpel kan fantasie zijn
Mama worden. Een roze wolk of niet?
Een te kort tongriempje. Wat nu?

Author

1 Comment

  1. Pingback: Jelske: Wat kinderprogramma’s teweeg kunnen brengen | Aukjeswereld

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dankjewel voor je bezoek!

Laat je mailadres a.u.b. achter en ik stuur je de laatste updates.
Liefs Jelske