Steevast elke ochtend staat mijn heerlijke dampende kopje thee te wachten op mijn slaperige ik. Voordat ik mijn eerste net iets te hete slok neem, heb ik al een volledige ochtend routine erop zitten. Iedereen zit aan tafel, klaar voor het ontbijt om vervolgens onze wegen te laten splitsen naar school en werk.

Ik pak vol verlangen mijn theezakje uit en laat hem langzaam in mijn glas zakken. De heerlijk geurende aroma van groene thee met een vleugje citroen. Jam! Een puur moment, omdat de dag net gestart is, mijn hoofd nog in de opstartfase is en nog niet vol met andere zintuigelijke informatie zit.

Ondertussen dat de thee langzaam groen kleurt, kijk ik naar het uiteinde van het touwtje en lees hardop: “Zou je liever kunnen vliegen of door de tijd kunnen reizen?”

 

Vliegen of tijdsreizen

Mijn dochter dol op de supermonsters en fan van Vlad (een kleutervampier, die dus kan vliegenJ ) roept luidkeels: ”Ik wil vliegen! Dan vlieg ik naar de wolken zodat ik een hapje kan nemen.” Prachtig die levendige fantasie.

Gezien mijn geschiedenis, begrijp ik zijn vraag maar al te goed.

Ik kijk naar Marc en zie hem denken. Vervolgens zegt hij een beetje twijfelend: ”Dan toch vliegen. En jij?” Ook mijn voorkeur gaat uit naar vliegen. “Wil jij niet door de tijd reizen dan?” vraagt hij verbaasd. Gezien mijn geschiedenis, begrijp ik zijn vraag maar al te goed. Dan denk ik er nogmaals over na.

Als je door de tijd kan reizen is dit dan je hele leven lang? Of is dit voor een bepaalde tijd? En mag je dan langer op een  moment blijven. Kun je dat moment dan ook stilzetten of onbeperkt herhalen?

En als je door de tijd reist, wéét je dan dat je door de tijd reist? Of ben je niet bewust van het moment waarin je je bevindt? Dan kun je ook niet weten waarom je naar die tijd bent gereisd en wat je dus eventueel mist in de toekomst, waardoor je nog meer kan genieten van de momenten of van de personen. Of misschien zelfs dingen kan veranderen. Dan is dat moment zoals het al was en herhaal je alleen de geschiedenis… en hoe zit dat dan met de toekomst?

Bedankt Pickwick, voor deze heerlijke thee en de rustgevende opstart van de dag 😉

Liefs
Jelske

 

Ook interessant:
Volg jij je hoofd? Of het ritme van je hart?
ZoLukkie opzoek naar mijn geluk

Author

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dankjewel voor je bezoek!

Laat je mailadres a.u.b. achter en ik stuur je de laatste updates.
Liefs Jelske