Caged Bird. In mijn blog ZoLukkie beschrijf ik een gevoel van gevangenschap in eigen lichaam.  Een lichaam dat allerlei talenten bezat. Nooit heb ik een seconde gedacht dat mijn lichaam mij in de steek zou laten, zo plotseling. Natuurlijk wist ik, mede door mijn flexibele gewrichten, dat mijn danscarrière rond mijn 45e zou wijzigen,  aangezien ik dan geen 30 tot 35 uren per week meer zou kunnen draaien als danser en docent. Ik stelde mij erop in dat ik rond die leeftijd mijn leven langzaam aan zou moeten passen. Helaas, mijn talentvolle lichaam faalde…

Struisvogel mentaliteit?

Falen was mijn eerste gevoel, nadat ik te horen kreeg dat ik geen enkele intensieve sport, waaronder hiphop zou mogen beoefenen. Alhoewel ik mentaal erg sterk was en alles positief probeerde in te zien na een paar maanden. Wie kan er nu een totale carrière-switch maken op 33-jarige leeftijd? Weliswaar noodgedwongen, maar door de mentale kracht leek ik me er snel overheen te kunnen zetten. Zolang ik niet teveel geconfronteerd werd met dans. Oftewel alle dansprogramma’s zapte ik zo snel als ik kon voorbij, geen dansvoorstellingen bezoeken en zo min mogelijk aanwezig zijn in mijn danslessen. Een echte struisvogel, maar dit gaf me wel kracht om verder te kijken naar mijn nieuwe interesses. Helaas vergat ik even dat ook struisvogels een hart hebben en dat deze mentaliteit nu even niet met mijn hart in contact stond.

Dansen gaf me vrijheid, door te dansen kon ik alles verwerken, door te dansen  uitte ik al mijn emoties, door te dansen voelde ik me vrij!

Volg het ritme van je hart, is altijd mijn motto geweest.  Als ik me vrolijk voelde, wilde ik huppelen zoals ik altijd deed en dat ging niet meer. Als ik boos was wilde ik  de frustratie uit mijn lichaam laten stromen door te dansen of door te rennen.  Wanneer ik een probleem ondervond in mijn dagelijkse leven, kroop dit in mijn hoofd en peinsden zolang ik kon. Voorheen danste ik dit eruit en kon ik alles weer makkelijk overzien om vervolgens de problemen daarna te lijf gaan. Dansen gaf me vrijheid, door te dansen kon ik alles verwerken, door te dansen  uitte ik al mijn emoties, door te dansen voelde ik me vrij!

Caged Bird een prachtige metafoor

Gevangen, want mijn lichaam kan niet meer dansen of sporten.  Hoe kan ik al deze momenten via een andere weg toepassen, hoe verwerk je iets zonder je lichaam te gebruiken, hoe uit je blijdschap zonder te huppelen en te springen? Een prachtige metafoor voor gevangenschap  in mijn lichaam is Caged Bird.  Een nummer dat me veel kracht gaf en geeft, want ooit zal ik weer vliegen in vrijheid!

Songtekst Caged Bird – Alicia Keys

Right now I feel like a bird
Caged without a key
Everyone comes ands stare at me,
With so much joy and reverie

They don’t know how I feel inside
Through my smile I cry
They don’t know what they’re doing to me
Keeping me from flying

That’s why I say theat I know why
The caged bird sings
Only joy comes from song
She’s so rare and beautiful to others
Why not just set her free

So she can fly, fly, fly,
Spreading her wings and her song?
Let her fly, fly, fly,

She’s like a caged bird
Fly, fly ooh, just let her fly,
Just let her fly, just let her fly,
Spread her wings
Spread beauty, mmm

Author

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dankjewel voor je bezoek!

Laat je mailadres a.u.b. achter en ik stuur je de laatste updates.
Liefs Jelske